Kinesiologie

image

De kinesiologie behandeling

Bij een Kinesiologie behandeling bespreken we eerst de klachten en stellen we doelen op. Al tijdens het eerste bezoek gaan we aan de slag met spiertesten. De uitslag van deze testen geeft inzicht in welke behandelingen nodig zijn om de balans in het lichaam te herstellen..

Een kinesiologie behandeling vraagt om een actieve deelname. Je krijgt vaak ook ‘huiswerk’ mee. Vergelijk het met de oefeningen die een fysiotherapeut je meegeeft bij een revalidatie.

Gemiddeld zijn er minimaal 4 behandelingen nodig voor resultaat zichtbaar is.

Traject volgen: een intake en eerste behandeling met 3 vervolgbehandelingen.

  • Intake en eerste behandeling € 110
  • Vervolgbehandeling € 85

Last van allergie, hoofdpijn of andere ongemakken? Het lichaam heeft én geeft zelf het antwoord. Met enkele eenvoudige spiertesten achterhaal ik waar jouw lichaam in onbalans is. Samen herstellen we die balans en werken we aan het herstel.

Met kinesiologie bekijkt men geen afzonderlijke symptomen of ziekten, maar kijkt naar de balans van het gehele lichaam. Het is dan ook geen geneeswijze. Het herstellen van de balans in het lichaam zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen en je je weer gezonder voelt.

Touch for Health is een vorm van toegepaste kinesiologie: een visie op gezondheid die uitgaat van het samenspel van fysiologische, psychologische en ‘mechanische’ processen in het lichaam.

image

De Kinesiologie Driehoek

Binnen de kinesiologie is de driehoek van gezondheid het uitgangspunt. Een verstoring op de ene zijde beïnvloedt de andere zijde van de driehoek en dus de mens als geheel.

De stress, die disbalans in ons energiesysteem kan veroorzaken, werkt in op 3 belangrijke aspecten van ons lichaam, schematisch weergeven in een triade (driehoek):

– de Structurele zijde: o.a. onze organen, botten, gewrichten, spieren
– de Chemische zijde: o.a. voeding, medicijnen gebruik, allergieën, luchtvervuiling
– de Psychische/Emotionele zijde: onze emoties en gevoelens

Alles wat we meemaken heeft invloed op alle drie de zijden, denk maar eens aan je eigen boosheid (psyche) wanneer je je schenen stoot aan de rand van een tafel (structuur), waarna je jezelf vervolgens troost met iets lekkers bij de koffie (chemie).

Eveneens kan jarenlang verkeerd eten (chemie) schade aan organen opleveren (structuur) en vervolgens veel stress, boosheid, onmacht en verdriet (psyche) veroorzaken.

image