Kinesiologie

Touch for Health; een vorm van toegepaste kinesiologie

Last van allergie, hoofdpijn of andere ongemakken? Het lichaam heeft én geeft zelf het antwoord. Met enkele eenvoudige spiertesten achterhaal ik waar jouw lichaam in onbalans is. Samen herstellen we die balans en werken we aan het herstel.

Met kinesiologie bekijkt men geen afzonderlijke symptomen of ziekten, maar kijkt naar de balans van het gehele lichaam. Het is dan ook geen geneeswijze. Het herstellen van de balans in het lichaam zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen en je je weer gezonder voelt.

Touch for Health is een vorm van toegepaste kinesiologie: een visie op gezondheid die uitgaat van het samenspel van fysiologische, psychologische en ‘mechanische’ processen in het lichaam.

De kinesiologie behandeling

Bij een Kinesiologie behandeling bespreken we eerst de klachten en stellen we doelen op. Al tijdens het eerste bezoek gaan we aan de slag met spiertesten. De uitslag van deze testen geeft inzicht in welke behandelingen nodig zijn om de balans in het lichaam te herstellen..

Een kinesiologie behandeling vraagt om een actieve deelname. Je krijgt vaak ook ‘huiswerk’ mee. Vergelijk het met de oefeningen die een fysiotherapeut je meegeeft bij een revalidatie.

Behandeltraject

Gemiddeld zijn er minimaal 4 behandelingen nodig voor resultaat zichtbaar is. Traject volgen: een intake en eerste behandeling met 3 vervolgbehandelingen.

Intake en eerste behandeling: € 120
Vervolgbehandeling: € 90

Behandelingskosten worden deels vergoed uit de aanvullende zorgverzekering.

Doel van Kinesiologie

Doel van kinesiologie is uit te zoeken waar, waarom en wanneer iets uit balans is geraakt en om mogelijkheden uit te testen waarmee de balans weer hersteld kan worden.

Dit doen we door middel van eenvoudige spiertesten, waarbij gekeken wordt naar de weerstand op aanraking. Ook wel Touch for Health genoemd. De testen laten zien waar de energie in het lichaam niet optimaal is. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een fysieke onbalans, maar ook een mentale of chemische.

Waarbij kan kinesiologie ingezet worden?

Allergieën / Intoleranties
Overgevoeligheid voor voeding, pollen, dieren, huisstof etc., hooikoorts, eczeem, jeuk, vermoeidheid, huidklachten, astmatische klachten, gewichtsproblemen, maag- en darmklachten, obstipatie, slapeloosheid

Hormonale klachten
Acné, overgangsklachten, menstruatieproblemen, PMS, opvliegers, zwangerschappen

Mentale problemen / Emotionele klachten
Stress, angsten, trauma’s, fobieën, faalangst, onzekerheid, burn-out, negatief zelfbeeld, werkstress, examenstress, keuzestress, relatiestress, rusteloosheid, hyperventilatie, niet lekker in je vel zitten, te (weinig) assertief, hoog gevoelig, slaapproblemen, energietekort, afvallen

Pijnklachten
(Chronische) pijn in schouder, nek, rug, knie, spier- en gewrichtsklachten, RSI, migraine, hoofdpijn, buikpijn, bewegingsbeperking, sportblessure

Leerproblemen / Gedragsproblemen
Dyslexie, concentratieproblemen, HSP

Dit overzicht is niet compleet. Voel je vrij om te informeren of kinesiologie ook iets voor jou kan betekenen.

Specifieke toepassingen voor kinesiologie

Kinesiologie en kinderen

Door het toepassen van Kinesiologie bij kinderen met leer, lees of rekenproblemen kun je de oorzaak van de leerproblemen achterhalen en de oplossing vinden die het beste werkt bij jouw kind.

Kinesiologie en bedrijven

Met de methodes uit de kinesiologie kan ik met de medewerker kijken naar de kern. Wanneer de medewerker het leven in balans heeft, zal de medewerker makkelijker mee draaien in het team.

Workshop kinesiologie

Ben je nieuwsgierig geworden naar kinesiologie, maar was de stap tot nu toe nog te groot om een behandeling te ondergaan? Dan is dit een goede optie: een workshop om kennis te maken met kinesiologie!

De Kinesiologie Driehoek

Binnen de kinesiologie is de driehoek van gezondheid het uitgangspunt. Een verstoring op de ene zijde beïnvloedt de andere zijde van de driehoek en dus de mens als geheel. De stress, die disbalans in ons energiesysteem kan veroorzaken, werkt in op 3 belangrijke aspecten van ons lichaam, schematisch weergeven in een triade (driehoek):

  • de Structurele zijde: o.a. onze organen, botten, gewrichten, spieren
  • de Chemische zijde: o.a. voeding, medicijnen gebruik, allergieën, luchtvervuiling
  • de Psychische/Emotionele zijde: onze emoties en gevoelens

Alles wat we meemaken heeft invloed op alle drie de zijden, denk maar eens aan je eigen boosheid (psyche) wanneer je je schenen stoot aan de rand van een tafel (structuur), waarna je jezelf vervolgens troost met iets lekkers bij de koffie (chemie).

Eveneens kan jarenlang verkeerd eten (chemie) schade aan organen opleveren (structuur) en vervolgens veel stress, boosheid, onmacht en verdriet (psyche) veroorzaken.

Herstel de balans in jouw lichaam met kinesiologie!

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Je kunt me ook bereiken via
telefoonnummer 06 22 15 69 10.