Kinesiologie

image

Touch for Health bekijkt geen afzonderlijke symptomen of ziekten, maar kijkt naar de balans van het gehele lichaam. Het is dan ook geen geneeswijze. Het herstellen van de balans in het lichaam zorgt ervoor dat de energie weer vrij kan stromen en je je weer gezonder voelt. Touch for Health is een vorm van toegepaste kinesiologie: een visie op gezondheid die uitgaat van het samenspel van fysiologische, psychologische en ‘mechanische’ processen in het lichaam.

De behandeling
Bij een Touch for Health behandeling bespreken we eerst de klachten en stellen we doelen op. Al tijdens het eerste bezoek gaan we aan de slag met spiertesten. De uitslag van deze testen geeft inzicht in welke behandelingen nodig zijn om de balans in het lichaam te herstellen.

image
Last van allergie, hoofdpijn of andere ongemakken? Het lichaam heeft én geeft zelf het antwoord. Met enkele eenvoudige spiertesten achterhaal ik waar jouw lichaam in onbalans is. Samen herstellen we die balans en werken we aan het herstel.

Touch for Health
Touch for Health zoekt naar plekken in het lichaam die in onbalans zijn. Dat gaat door middel van eenvoudige spiertesten, waarbij gekeken wordt naar de weerstand op aanraking. Vandaar de term Touch for Health. De testen laten zien waar de energie in het lichaam niet optimaal is. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een fysieke onbalans, maar ook een mentale of chemische.

image

Het verschilt per persoon en per klacht welke behandeling geschikt is. Dat kan variëren van enkele specifieke massages tot een advies voor aangepaste voeding.

Een Touch for Health behandeling vraagt om een actieve deelname. Je krijgt vaak ook ‘huiswerk’ mee. Vergelijk het met de oefeningen die een fysiotherapeut je meegeeft bij een revalidatie.

Gemiddeld zijn er minimaal 3 behandelingen nodig voor resultaat zichtbaar is.