Wie is Evelien Griffioen

image

Mijn naam is Evelien Griffioen. Ik werkte in de reguliere gezondheidszorg, toen ik kennis maakte met de alternatieve gezondheidszorg via een cursus Touch For Health. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Kort daarna behaalde mijn voetreflexmassage diploma. Dit was ook meteen de start van mijn praktijk: Praktijk Mani. Naast mijn praktijk bleef ik werken in de reguliere gezondheidszorg. Daar is mijn ervaring op gebaseerd dat reguliere en alternatieve gezondheidszorg heel goed samen gaan!

In de loop van de jaren heb ik nog diverse cursussen gedaan om mezelf te ontwikkelen als therapeut. Ook werd ik moeder van 2 kinderen en besloot ik om de HBO studie Kinesiologie te gaan volgen. Ik wilde me nog meer ontwikkelen als professional in mijn praktijk.

Wat mij zo verbaast is dat wanneer er gesproken wordt over dyslexie er alleen maar gekeken wordt naar hoe krijgen we het zo snel mogelijk voor elkaar om jouw op niveau te krijgen. Maar als we ook gaan kijken wat voor leer type ben jij en wat gebeurd er in stress. Wat maakt jou sterk en wanneer je moet zitten om je werk/huiswerk te doen dan komt er stress, wellicht is bewegen iets zodat de informatie tot je kan komen. 

Ik heb tot mijn 12e jaar amper kunnen lezen en laat staan schrijven. Mijn omgeving had al besloten dat ik niet veel kon dus moest ik maar een lage opleiding volgen en zo snel mogelijk aan het werk.  In de jaren 80 was er nog geen oog voor en geen extra bijlessen. Ik had mensen in mijn omgeving die meer zagen en hierdoor kreeg ik bijles in Nederlandse taal. Hierdoor aardig bijgespijkerd. Toch koos ik voor de makkelijke weg en vermeed alles wat maar met taal, schrijven te maken had. Inmiddels was ik onzeker geworden, wat doet het er toe, wat ben ik nou..niks… men begrijpt mij toch niet.  Mondeling was ik wel goed.

Tot ik in aanraking kwam met kinesiologie, door cursussen kwam ik er achter wat mijn leer methode is, dat ik niet onzeker hoef te zijn. Dat ik er mag zijn met mijn “gebreken” Door dat alle stress, vage wolken verdwenen werd het steeds helderder en hierdoor kon ik beter lezen en schrijven. Ook mijn werk ging goed en klom ik op tot coördinator en nog steeds hoorde ik de stemmen op mijn schouder, kan je dit wel, met deze functie moet je taalvaardig goed zijn, dat ben je niet. Met hulp van kinesiologie behandelingen werd ik sterk, kon ik ook mijn dyslexie aangeven. Ik verzamelde mensen om me heen die geloofde in mij, zoals ik ben. Mijn vertrouwen groeide en door de HBO opleiding leerde ik steeds meer om naar mezelf te luisteren, doen wat ik wil, waar ik blij van wordt. 

image